latinica  ћирилица
23/02/2017 |  20:57 ⇒ 21:01 | Аутор: РТРС

Звезда прегазила Галатасарај, навијачи одали почаст Ивковићу и Чуркину (ФОТО/ВИДЕО)

Црвена звезда забиљежила је нову важну побједу у Евролиги савладавши у Пиониру Галатасарај у мечу 23. кола елитног такмичења – 77:58 (48:29).
Звезда прегазила Галату (фото:StarSport) -
Звезда прегазила Галату (фото:StarSport)

Српски и регионални шампион и други пут ове сезоне савладао је турског представника, а дуел у пуној београдској хали преломио је сјајном игром у другој дионици.

Звезда је послије двадесет минута кошарке имала 19 поена вишка, а ту предност је само додатно увећавала за један од лакших тријумфа ове сезоне.

Звезда је забиљежила 13 тријумф, послије два пораза и налази се на шестој позицији са мечом више од Панатинаикоса, који такође имају 13. побједа, од кога има лошији међусобни скор.

С друге стране, тим Ергина Атамана, који је поодавно остао без икакавих шанси за пласман у плеј-оф, претрпио је 16. неуспех и посљедњи је на табели.

Иако је Огњену Кузмићу припало звање играча меча, у први план искаче учинак Бранка Лазића. Један од најбољих дефанзиваца Европе погодио је свих пет шутева за три и дуел завршио са 17 поена и по два скока и украдене лопте. Кузмић је такође био одличан са поеном мање и осам ухваћених лопти, док је Марко Симоновић поред пет скокова имао и 12 поена.

Истакли су се још и Чарлс Џенкинс са 11, односно Дион Томпсон са 10 поена и шест скокова.

Код гостију бољи од осталих био је наш Владимир Мицов са 11 поена, али је он био једини двоцифрени појединац у Галати. Бруно Фитипалдо, Остин Деј и Синан Гулер забиљежили су по осам поена.

И наредни дуел биће изузетно важан за екипу са Малог Калемегдана у борби за мјесто међу осам најбољих тимова Европе, а у Београд наредног четвртка, такође од 19 часова, стиже Бамберг.

Евролига – 23. коло:

ЦСКА – Макаби 93:81
Фенербахче – Олимпијакос 67:64
Црвена звезда – Галатасарај 77:58
20.45 Милано – Барселона

петак:
18.00 Ефес – Басконија
20.00 Бросе – Жалгирис
20.15 Панатинаикос – Уникс
21.00 Реал Мадрид – Дарушафака

ПОЧАСТ МАРКУ ИВКОВИЋУ И ВИТАЛИЈУ ЧУРКИНУ

Као што се очекивало навијачи шампиона АБА лиге одали су почаст убијеном Марку Ивковићу, навијачу црвено-бијелих који је страдао 2014. године након убода ножем једног од навијача Галатасараја пред дуел две екипе у Истанбулу.

Делије су такође прије почетка меча одале почаст недавно преминулом амбасадору Русије при УН Виталију Чуркину.

"Пријатељу правде и српског народа почивај у миру", била је порука на транспаренту.