latinica  ћирилица
23/02/2017 |  18:38 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

За Трампову акцију против имиграната 400 милијарди долара

Сједињене Америчке Државе могле би да потроше више од 400 милијарди долара на акцију протеривања око 11 милиона илегалних усељеника, пише "Newsweek".

При томе, напомиње тај магазин, почетна цена изградње зида према Мексику процењена је на 21 милијарду долара, а та сума ће бити вишеструко увећана када јој се додају трошкови особља неопходног за акцију протјеривања илегалних усељеника.

Америчко Министарство за унутрашњу безбједност објавило је недавно нове пооштрене наредбе, које представљају почетак шире акције против нелегалних имиграната, чиме ће бити обухваћено скоро 11 милиона странаца без докумената.

У два меморандума, које је потписао министар за унутрашњу безбједност Џон Кели, налаже се граничној патроли и имиграционим званичницима да у најкраћем могућем року депортују све нелегалне имигранте, сем неколико изузетака, углавном када су у питању деца.

Агресивни план америчког председника Доналда Трампа о протеривању усељеника који немају ваљане документе, изазвао је и праву панику међу надлежнима за буџет, пред којима је задатак да пронађу новац за плаћање особља и изградњу зида, пише амерички магазин.

Извор: РТС