latinica  ћирилица
23/02/2017 |  18:21 | Аутор: РТРС

Савчић: Изетбеговић жели да трасира трајно непријатељство Срба и Бошњака

Предсједник Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Миломир Савчић изјавио је да бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић нелегалним захтјевом за ревизију пресуде по тужби против Србије отворио веома опасан пут којим доводи у питање однос Срба и Бошњака и жели да трасира пут трајног непријатељства ова два народа у БиХ.
Миломир Савчић - Фото: СРНА
Миломир СавчићФото: СРНА

 "Изетбеговићев поступак није добар и он тим поступком доказује да није достојан функције коју обавља у БиХ, те да не води рачуна о будућности не само српског, него и хрватског и народа из којег долази", рекао је Савчић Срни, додајући да је тренутна ситуација изазвана апелацијом коју је противуставно поднио један, од три члана Предсједништва БиХ.

Он је нагласио да БОРС подржава ставове представника највиших органа власти Српске и Србије и српског члана Предсједништва БиХ поводом захтјева за ревизију пресуде Међународног суда правде по тужби против Србије.

Савчић је рекао да подржава све што су предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић закључили јуче у разговору са премијером и предсједником Србије Александром Вучићем и Томиславом Николићем о захтјеву за ревизију који је иницирао члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић.

Предсједник БОРС-а је нагласио да борци чврсто стоје на путу одбране Републике Српске, те поновио опредјељење БОРС-а за мир и помирење које, како је истакао, није могуће без утврђивања истине о дешавањима на овим просторима прије, током и након грађанског рата у БиХ.

"Истину у БиХ морају утврдити заједно сва три народа", рекао је Савчић и упозорио да све друго води у сукобе и непријатељства.

Савчић је нагласио да сукоби и непријатељства српском народу нису у интересу, али да нажалост има појединаца који се, иако су на високим позицијама, попут Изетбеговића, понашају неодговорно и тако свјесно изазивају кризу у БиХ, али и региону.

Извор: СРНА