latinica  ћирилица
23/02/2017 |  16:12 ⇒ 18:28 | Аутор: РТРС

Парламентарна делегација БиХ на зимском засједању ОЕБС-а у Бечу

Пленарним засједањем три генерална комитета, данас је у Бечу започело 16. зимско засједање Парламентарне скупштине Организације за безбједност и сарадњу у Европи /ОЕБС/.
Беч - Чолак - Гењац - Фото: РТРС
Беч - Чолак - ГењацФото: РТРС

Током засједања, на којем учествују чланови Делегације Парламентарне скупштине БиХ у Парламентарној скупштини ОЕБС-а Бариша Чолак и Халид Гењац, окупљенима су се обратили предсједник Националног савјета Аустрије Дорис Бурес и предсједник Парламентарне скупштине ОЕБС-а Кристине Матонен.

Оне су у уводним обраћањима посебан нагласак ставиле на питања заштите људских права у кризним временима, саопштено је из парламента БиХ.

У оквиру пленарног засједања учесницима се обратила и специјални представник за људска права Хеди Фрај, која је представила извјештај о заштити људских права.

Расправом у оквиру сједнице Генералног комитета за економска питања, науку, технологију и животну средину о теми "Управљање природним ресурсима, заштита воде и климатске промјене", у чијем раду ће учествовати и Халид Гењац, биће окончан први дан засједања Парламентарне скупштине ОЕБС-а.

Извор: СРНА