latinica  ћирилица
22/02/2017 |  13:46 ⇒ 15:14 | Аутор: РТРС

Побољшати квалитет живота лица са инвалидитетом

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић и представници савеза и удружења лица са инвалидитетом закључили су на данашњем састанку да би се у наредном периоду требало радити на унапређењу законске регулативе за побољшање квалитета живота лица са инвалидитетом.
Драган Богданић - Фото: РТРС
Драган БогданићФото: РТРС

Закључено је и да је с тим у вези потребно и активније учешће Интерресорног радног тијела, те договорено одржавање редовних састанака представника Министарства здравља и социјалне заштите Српске и савеза и удружења која окупљају лица са инвалидитетом, саопштено је из овог министарства.

На састанку је било ријечи о актуелним питањима, изазовима и потешкоћама са којима се суочавају особе са инвалидитетом, али и о досадашњој сарадњи у области унапређења квалитета њиховог живота.

Представници невладиних организација разговарали су са министром и о финансирању рада савеза, а било је ријечи и о исплати накнада за туђу његу и помоћ.

Учесници састанка сагласили су се да се у наредном периоду интензивно и заједнички ради на побољшању и "праведнијем циљању социјалних давања".

Тема разговора била је и нова стратегија за побољшање положаја лица са инвалидитетом, која би према закључцима са састанка што прије требало да буде усвојена.

Извор: СРНА