latinica  ћирилица
22/02/2017 |  13:01 | Аутор: РТРС

Акција "Курир": Ухапшен и стручни сарадник адвоката Хрвачића

Припадници Федерална управе полиције, по налогу Тужилаштва Кантона Сарајево, ухапсили су Елмина Џину, стручног сарадника адвокатске канцеларије Есада Хрвачића.

Џино је, као и остали претходно ухапшени у акцији кодног назива "Курир", осумњичен за кривично дјело организовани криминал у вези са злоупотребом положаја и овлашћења и фалсификовање службене исправе, рекла је Срни портпарол Тужилаштва Азра Бачвић.

Поступајући тужилац предложио је Кантоналном суду у Сарајеву одређивање једномјесечног притвора због опасности утицаја на свједоке, прикривања доказа и опасности од понављања кривичног дјела.

У акцији "Курир" раније су ухапшени Исмет Хамзић, Есад Хрвачић, Самина Скопак, Заим Спаховић и Муамер Пита, којима је Кантонални суд у Сарајеву на приједлог тужиоца одредио једномјесечни притвор.

Они се терете да су, као организована криминална група, издејствовали доношење пресуда пред Општинским судом у Сарајеву и тако незаконито вршили пренос власништва на скоро 70 некретнина на подручју Кантона Сарајево, чиме су себи и другима прибавили већу противправну корист.

Извор: СРНА