latinica  ћирилица
22/02/2017 |  10:13 ⇒ 20:27 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Кад је угрожен аранжман са ММФ-ом, угрожена је и Реформска агенда

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да је евидентан проблем у вези са застојем аранжмана са ММФ-ом, који је тијесно везан за Реформску агенду, али да он не станује у Бањалуци, већ у Сарајеву, па се тамо мора и рјешавати.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановићева је истакла да су тога свјесни и представници међународне заједнице, али о томе нерадо говоре на конкретан начин.

"Да којим случајем Репубика Српска није извршила преузете обавезе, сви би они - и странци и политичке Сарајлије - били врло конкретни и врло јасно би нас маркирали као одговорне. Што се тиче институција Српске, ми смо свој дио посла одрадили прије два мјесеца, а у Сарајеву се још од прошлог прољећа поигравају и са Писмом намјере и са Реформском агендом, мада су им пуна уста приче о реформама", нагласила је премијер Српске.

Она је у изјави Срни оцијенила да постаје смијешно слушати како они који су све те процесе заблокирали позивају на наставак рада на реформама.

"Најкраће речено, ми у Влади Републике Српске немамо намјеру поново да се бавимо питањима која су већ раније усаглашена, а која је онда неко блокирао - што из хира, што из немоћи да их проведе. Немамо намјеру ни трошити вријеме по којекаквим састанцима и отварати исте теме по милионити пут, знајући да их други немају намјеру реализовати", поручила је Цвијановићева.

То што, каже она, по бијелом свијету упразно причају како се наводно Реформска агенда проводи иако је аранжман са ММФ-ом угрожен, најобичнијан је лаж јер су та два документа тијесно везана, у највећем дијелу са идентичним обавезама.

Извор:СРНА