latinica  ћирилица
22/02/2017 |  08:09 ⇒ 20:47 | Аутор: РТРС

Тужилаштву поднесен Извјештај против Тихомира Глигорића (ВИДЕО)

Бивши директор Републичке управе за имовинско-правне послове Тихомир Глигорић, осумњичен је да је - са још два лица, РУГИП оштетио за близу 4 милиона марака.
Тихомир Глигорић - Фото: РТРС
Тихомир ГлигорићФото: РТРС

Како незванично сазнајемо, осим Глигорића, осумњичени су и његов бивши помоћник Драган Мацановић и Ковиљка Петровић.

Глигорић, Мацановић и Петровићева осумњичени су да су предузећу Геоинжењеринг омогућили стицање 3 милиона 990 хиљада марака и то на штету Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове.

Прво су наведеном предузећу омогућили да изведу радове који су премашили уговорену вриједност, затим су те радове записнички примили као исправно урађане, чиме су створили обавезу за њихово плаћање, а затим је Глигорић свјесно одбио да их исплати, чиме је створена претпоставка да дуг буде наплаћен судски.

Из Геоинжењеринга нису пропустили да то и ураде, а резултат судског поступка је обавеза РУГИП-а да Геоинжењерингу исплати близу 4 милиона марака, по основу изведених радова, парничних трошкова и затезних камата.

“Ова лица се сумњиче да су у периоду од 2009. до 2012. године, као овлашћена лица пропустили да изврше службене радње, чиме су управу оштетили за 3,99 милиона КМ”, изјавила је Мирна Миљановић портпаролка Министарства унутрашњих послова РС.

Глигорић данас није желио да говори пред нашом камером. Огласио се путем свог блога.

Тврди да је све медијски линч и притисак на Врховни суд, уочи доношења одлуке по основу његове жалбе на пресуду за несавјестан рад у служби.

“Будући да се ради о потпуној бесмислици која је већ била предмет истраге, јасно је да се ради искључиво о врсти новог притиска на судије Врховног суда РС да донесу одлуку о мојој жалби по мјери наручилаца”, написао је Тихомир Глигорић.

Врховни суд дјелимично је данас усвојио његову жалбу и смањио му казну на шест мјесеци затвора, због незаконитог плаћања смјештаја за раднике управе. Пресудом је обавезан и да врати 264 хиљаде марака незаконито стечене користи.