latinica  ћирилица
22/02/2017 |  08:05 ⇒ 08:20 | Аутор: РТРС

Киму "намазале отров на лице", вјежбале у шопинг центрима (ВИДЕО)

Полиција Малезије наводи да траже високог званичника сјевернокорејске амбасаде у Куала Лумпуру због убиства Ким Џонг Нама, јавља Полиција Малезије наводи да траже високог званичника севернокорејске амбасаде у Куала Лумпуру због убиства Ким Џонг Нама, јавља Би-Би-Си.

Полубрат лидера Сјеверне Кореје Ким Џонг Уна умро је прошле недјеље на аеродрому у Куала Лумпуру. Полиција је такође потврдила детаље убиства наводећи да су Ким Џонг Наму пришле двије жене и намазале му отров на лице.

Би-Би-Си наводи да постоји снажна сумња да иза напада стоје власти Сјеверне Кореје.

На конференцији за медије у Куала Лумпуру шеф малезијске полиције Халид Абу Бакар изјавио је да траје потрага за троје Сјевернокорејаца и да се вјерује да су они и даље у земљи.

Такође, рекао је да се вјерује да је још четворо осумњичених људи из Сјеверне Кореје напустило земљу из отишло за Пјонгјанг, као и да је један мушкарац у притвору.

У притвору су и двије жене, једна из Индонезије, друга из Вијетнама.

Шеф полиције је потврдио и детаље убиства. На снимку објављеном на интернету види се како мушкарцу који веома личи на Кима на аеродрому прилази једна жена док му се друга приближава с леђа и зграби га за лице.

Из полиције кажу да су убијеном полубрату сјевернокорејског лидера двије жене "голим рукама" намазале отров на лице и побјегле.

Наводи се и да су знале да им је на рукама отров, као и да су више пута акцију вјежбале у шопинг центрима у Куала Лумпуру.

Власти и даље чекају резултате аутопсије Ким Џонг Нама и траже од његове породице да им пошаље ДНК узорак. Сјеверна Кореја је захтијевала да се његово тијело врати у земљу и жестоко протестовала због аутопсије.

Малезијске власти су истицале потребу да изврше истрагу јер је Ким Џонг Нам умро на њиховој територији.

Извор: Б92