latinica  ћирилица
22/02/2017 |  07:51 | Аутор: РТРС

Топло и вјетровито

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује топло и вјетровито вријеме.
Сунце - Фото: РТРС
СунцеФото: РТРС

Током дана преовладаваће топло, вјетровито и промјењиво облачно вријеме са сунчаним периодима. Најтоплије ће бити у Крајини.

У првом дијелу дана дуваће слаб до умјерен југо, а поподне ће јачати, поготово у Крајини гдје ће повремено бити јаких удара.

Јутарња температура ваздуха од минус два до шест, у вишим предјелима на истоку око минус пет, а највиша дневна од 12 до 18 степени Целзијусових.

Јутрос преовладава сунчано вријеме са умјереном облачношћу.

Соколац је јутрос био најхладнији са минус седам степени Целзијусових колико је измјерено у 7.00 часова.

У Калиновику су измјерена минус четири степена, у Дрвару, Гацку и Невесињу минус три, на Хан Пијеску, у Рудом, Дринићу, Вишеграду, Билећи, Шипову и Источном Сарајеву минус два, у Приједору, на Чемерну и у Фочи минус један.

У Бањалуци, Мркоњић Граду, Чајничу, Новом Граду, Сарајеву и Стоцу у 7.00 часова било је нула степени, у Добоју и Сребреници један, у Мостару, Српцу и Крупи на Уни два, у Бијељини, Градишци и Требињу три, у Зворнику четири и на Мраковици пет степени.

Висина снијега јутрос у 7.00 часова на Хан Пијеску износи 14 центиметара, на Чемерну 12, на Сокоцу десет, у Дринићу осам и у Калиновику два центиметра.

Извор: СРНА