latinica  ћирилица
21/02/2017 |  17:11 ⇒ 22/02/2017 | 08:21 | Аутор: РТРС

Иванић упутио писмо Међународном суду правде у Хагу

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић је већ упутио писмо Међународном суду правде у Хагу којим је оспорио било чије право да у име БиХ подноси апликације, јер о том не постоји одлука институција БиХ, речено је у кабинету предсједавајућег Предсједништва БиХ.
Међународни суд правде у Хагу - Фото: РТС
Међународни суд правде у ХагуФото: РТС

"Писмо истог садржаја упутио је и министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак. Предсједавајући Иванић је већ у више наврата најавио да ће поново обавијестити Међународни суд у Хагу у случају да било ко покуша да поднесе апликацију у име БиХ", речено је у кабинету предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Из кабинета су подсјетили на Иванићеву јучерашњу изјаву са конференције за новинаре да ће, када апликација буде поднесена, писмо бити упућено посредством специјалног изасланика, с обзиром на утицај и притисак бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића на амбасадора БиХ у Холандији Мирсаду Чолаковић.

Дугогодишњи новинар и колумниста "Недељника" Љиљана Смајловић изјавила је данас да не разумије због чега Иванић не упути писмо Међународном суду правде у Хагу и обавијести га да иза захтјева за ревизију пресуде против Србије не стоји БиХ и да БиХ не тражи ревизију.

Извор: СРНА