latinica  ћирилица
21/02/2017 |  17:08 ⇒ 20:44 | Аутор: РТРС

Евролига поново казнила Звезду

Дисциплински судија Евролиге поново је казнио КК Црвена звезда, овај пут са 12.000 евра, због пропуста на мечу против московског ЦСКА.

Како је наведено на сајту црвено-бијелих, у образложењу одлуке пише да је клуб кажњен због великог броја чланова обезбјеђења, полиције и гледалаца који су заузимали степенице и пролазе у КОМБАНК арени.

Звезди је ово трећа казна ове сезоне, уједно и највећа, посто је претходно платила 6.500 евра због пропуста против Фенербахцеа и 10.000 против Панатинаикоса.

"Зато клуб још једном апелује на све који долазе на утакмице у Евролиги, и поред чињенице да је атмосфера коју праве наши навијачи јединствена у Европи, да се придржавају свих упутстава и апела, које клуб шаље пред велике европске мечеве. Због све више прекршаја и казни које стижу клуб долази у апсурдну ситуацију да новац који зарађује од продаје улазница и побједа у Евролиги, практично враћа у касу те организације у Барселони, и то у тренутку када је финансијска ситуација изузетно тешка", поручују са Малог Калемегдана.

Звезда у четвртак, у наредном мечу Евролиге, дочекује Галатасарај.

Извор: Б92