latinica  ћирилица
21/02/2017 |  15:39 | Аутор: РТРС

Листа 10 најбољих бесплатних појачања: Ибрахимовићу "бронза"

Златан Ибрахимовић стигао је прошлог љета у Манчестер јунајтед, а иако има 35 година брзо је постао кључни нападач "црвених ђавола" и нашао се на високом трећем мјесту најбољих бесплатних појачања Премијер лиге, коју је направио "Daily Mail".
Златан Ибрахимовић(фото:atraktiva.in) -
Златан Ибрахимовић(фото:atraktiva.in)

Искусни Швеђанин је у деби сезони у Премијер лиги досад постигао 15 голова, а у свим такмичењима чак 24.

Енглески "Daily Mail" направио је листу 10 најбољих бесплатних појачања. Од десетог до шестог мјеста редом се налазе Марк Шварцер (Мидлзбро - Фулам), Кевин Дејвис (Саутемптон - Болтон), Демба Ба (Вест Хем - Њукасл), Михаел Балак (Бајерн - Челси) и Ђанлука Вијали (Јувентус - Челси). У топ пет се налазе:

5. Гари Мекалистер (Ковентри - Ливерпул)

Са 35 година био је далеко од најбоље форме, када је дошао 2000. Ипак, био је сјајан и помогао је "редсима" да освоје чак пет трофеја.

4. Руд Гулит (Сампдорија - Челси)

Можда и веће име од Вијалија које је стигло у Челси из Италије. Био је шампион Европе с Холандијом, а двоструки с Миланом. Други у избору за играча године иза Ерика Кантоне у првој сезони у Енглеској.

3. Златан Ибрахимовић (ПСЖ - Манчестер ју-најтед)

Први је 35-годишњак који је постигао 15 голова у лиги. Са четири гола у прва три меча је одмах показао зашто га зову Ибракадабра, али се ту није зауставио. Прошле седмице је хеттриком срушио Сент Етјен у Лиги Европе, а у недјељу одвео Јунајтед у четвртфинале ФА купа. Још ће се писати о њему.

2. Џеј-Џеј Окоча (ПСЖ - Болтон)

Мађионичар из Нигерије је једно од најатрактивнијих имена које је играло у Премијер лиги. Био је носилац игре Болтона уз Ивана Кампа, Фернанда Јера и Јурија Ђоркаефа, који су клуб три сезоне у низу доводили до три најбоље екипе. Сензационални дриблинзи, фантастични центаршутеви, спектакуларни погоци, били су заштитни знак Окоче.

1. Сол Кембел (Тотенхем - Арсенал)

Једини стопер на листи и без сумње најбоље бесплатно појачање. Уздрмао је Лондон када је 2001. напустио Тотенхем и прешао у редове највећег ривала. Одмах је постао стуб одбране и један од кључних играча у златној ери "тобџија".

Извор: Б92