latinica  ћирилица
21/02/2017 |  15:36 ⇒ 17:25 | Аутор: РТРС

Станари: Разговарано о сарадњи општине са привредницима из Србије (ВИДЕО)

Генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић посјетио је општину Станари.
Станари: Састанак са конзулом Србије - Фото: РТРС
Станари: Састанак са конзулом СрбијеФото: РТРС

С представницима локалне власти разговарао је о могућностима сарадње привредника из Србије и најмлађе општине у Републици Српској, а први конкретни потези очекују се већ у априлу.

Новооснована општина Станари чека нове инвеститоре. Могућност да овдје улажу нуди се свима, а инвеститори из Србије могли би своју шансу да виде у привреди која се наслања на ЕФТ Рудник и ТЕ Станари, као и пољопривреди.

"Ми смо дошли да снимимо ситуацију, па да анимирамо привреднике Иинадам се да ће их бити. Имамо могућности да то и конкретизујемо", рекао је генерални конзул Србије у Бањалуци, Владимир Николић.

Развој привреде и инвестиције приоритет су надлежних у Станарима у овој години. Посјета представника Србије за њих је охрабрење да ће се доћи до конкретних пројеката.

"Договорили смо се да ће фирме из Србије имати пуну подршку и проходност. Већ смо записали које су то фирме, које би биле интересантне за дјелатности овдје, гдје би се наслањали на ЕФТ односно на Термоелектрану", нагласио је начелник општине Станари Душан Панић.

Осим привредне сарадње успоставиће се и други облици сарадње, договорено је на састанку.

"Разговарамо и о свакој другој сарадњи, на тему културе, спорта, јер те два облика сарадње могу да доведу и до неких других садржајнијих облика. Важно је да се људи повезују", нагласио је конзул Србије у Бањалуци. 

Након састанка у општини, делегација је посјетила ЕФТ Рудник и Термоелектрану "Станари", највећу енергетску инвестицију у региону,која је крајем прошле године почела производњу електричне енергије .