latinica  ћирилица
21/02/2017 |  15:10 ⇒ 17:22 | Аутор: РТРС

Зворник: Највише дјеце у припремним одјељењима (ВИДЕО)

Зворник другу годину има највише дјеце у припремним одјељењима у Српској, у пројекту који локална управа реализује у сарадњи са ресорним министарством. Прошле године у пројекту је учествовало 95 одсто предшколаца, ове године тај проценат ће бити и већи.
Припремна одјељења - Зворник - Фото: РТРС
Припремна одјељења - ЗворникФото: РТРС

Новина је и то што је у Зворнику пројекат почео у октобру и трајаће током читаве школске године.

Током боравка у припремним одјељењима малишани кроз игру и дружење, уз своје васпитаче усвајају знање и навике. Петогодишња Сандра Балорда спремније ће дочекати полазак у школу.

Пројекат је потпуно бесплатан за родитеље.

"Мени лично у сваком случају значи, прво што није ишла у вртић, сад овдје је доста тога научила уз дјецу. Едукација и све остало". рекла је родитељ Ивана Јеремић.

У припремној настави тренутно учествује 241 дијете у 13 одјељења у граду и десет мјесних заједница. Тај број ће од првог марта бити и знатно већи.

"Зворник је заиста лидер, можемо то рећи и свака година сљедећа и наредна, све је више и више се улаже у дјецу и не само у дјецу пред полазак у школу, него уопште у предшколство", нагласио је директор дјечијег вртића "Наша радост", Вукомир Станковић.

Из градског буџета обезбИјеђена су средства за превоз дјеце из удаљених села.

"Наш циљ је прије свега да дјеци, гдје је то наравно могуће, пружимо исте услове, односно да та дјеца која треба да крену у школу прођу одређен вид социјализације", истакао је замјеник градоначелника Зворника, Бојан Ивановић.

Пројекат финансира Градска управа, а један дио одјељења од првог марта финансираће и ресорно министарство