latinica  ћирилица
21/02/2017 |  13:14 | Аутор: РТРС

Кинески хакери срушили сајт "Асиана ерлајнса": Морамо да укажемо на злочине Албанаца над Србима

Сајт авио-компаније "Асиана ерлајнс" у понедјељак је био ван функције на неколико сати, а главни разлог су највјероватније кинески хакери, преноси "Кореја тајмс".
Напад кинеских хакера на сајт Азија ерлајнса - Фото: Screenshot
Напад кинеских хакера на сајт Азија ерлајнсаФото: Screenshot

Наиме, на насловној страници сајта појавила се фотографија мапе Србије, уз монтажу двојице лица са фантомкама, испод које је стајала увредљива порука за Албанце:

- Извините "Асиана ерлајнс", али свијет мора да разумије злочине против човјечности које изводе албанске свиње у Србији - писало је на сајту.

Хакери, који себе називају "Kuroi`SH and Prosox" и највјероватније долазе из Кине, кажу да су Срби прогоњени, силовани и убијани од стране Албанаца, и на то указују свијету хаковањем сајтова великих компанија.

- Рат је бескористан, а ја увијек волим свијет пун мира и љубави, али када видим такав хорор који се догађа Србији, схватам да је немогуће одржати мир у свијету, јер бијес долази - написао је један од хакера.

Сајт једне од највећих азијских авио-компанија био је блокиран више од шест сати, након чега је порука уклоњена. За то вријеме, десетине хиљада људи који су улазили на сајт како би резервисали лет, прочитали су поруку неименованих хакера.

- Имајући у виду поруку и начин на који је написана, сматрамо да хакери нису жељели да нападну наш сајт, већ да свијету објаве своју поруку и искажу мишљење - навела је компанија у саопштењу.

Такође, из "Асиана ерлајнса" су саопштили да ниједан податак о клијентима није процурио, нити је било ко од путника претрпио било какву штету.

Извор: Блиц