latinica  ћирилица
21/02/2017 |  10:46 ⇒ 17:13 | Аутор: РТРС

Лукић: У Младићевом случају нема нових доказа за ревизију тужбе

Бранилац генерала Ратка Младића, Бранко Лукић оцијенио је као глупост и опасно политикантство намјеру тима Бакира Изетбеговића да у ревизији пресуде по тужби против Србије као нове доказе искористи завршну ријеч хашког тужиоца са суђења генералу Ратку Младићу у Хагу.
Бранко Лукић, адвокат генерала Младића у Хагу - Фото: РТРС
Бранко Лукић, адвокат генерала Младића у ХагуФото: РТРС

"Лупају глупости. Нема нових доказа. Код Младића је само ново изведено у вези са Томашицом, код Приједора. То су једини нови докази, који су изведени. Али, у Томашици нико није убијен, само су покопане жртве из Приједора. То је једино што ја могу да мислим о неком новом доказу", рекао је Лукић Срни.

Он је оцијенио да се све своди на функционисање БиХ, гдје не могу да се сложе ни око чега и сад - "ајде да кажемо да су код Младића изведени нови докази".

"То никакве везе нема са тужбом коју они хоће да поднесу, никакве. Ми смо тужиоца у завршној речи растурили и нису остали ни трагови од њега", нагласио је Лукић.

Он је навео да Србија нема никакве везе са Томашицом, него да једино могу да се наслањају на поништену пресуду Франку Симатовићу и Јовици Станишићу /бившим полицијским званичницима Србије/, јер Младић нема никакве везе са Србијом.

"Само лупају глупости и покушавају да направе следећу кризу на Балкану... Само хоће да заоштре односе", констатовао је Лукић.

Према његовом мишљењу, да би дошло до ревизије, правно мора да постоји нова дозвола, а дозволе нема, јер не могу да се сложе сва тројица чланова Предсједништва БиХ.

Лукић је навео да је сигуран да Изетбеговићев тим није видио ниједан доказ из Младићевог предмета, наглашавајући да Изетбеговић очито губи тло под ногама и гледа како да очува своју фотељу.

"Бакир је очигледно само прочитао 'Исламску декларацију' свог оца, пошто је то изведено као доказ. Толико он зна о нашем предмету. О томе могу да говорим ја и људи који су учествовали у предмету. То што они причају - лупају глупости. Нема везе са стварношћу и истином, то је само политикантство и то врло опасно", оцијенио је Лукић.

Коментаришући медијске информације да је главни дио ревизије пресуде урадио амерички дипломата Дејвид Шефер који је учествовао у стварању Хашког трибунала, Лукић је рекао да су то све остаци "Клинтонове и Обамине власти".

"То су све интересне групе. Баш брига америчког дипломату за БиХ. Дај да узмемо који милион долара, па да правимо додатни хаос. Можда им и треба овде рат. Зна се какав је њихов став био према овим просторима, кога су подржавали, кога нападали. То су само наставци те политике", подсјећа Лукић.

Извор: СРНА