latinica  ћирилица
20/02/2017 |  17:29 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

Кога Мектић представља!? На пресу прозивао Додика, Кошарца... (ВИДЕО)

Још једна сканадлозна прес конференција Драгана Мектића, након које се поново поставља питање кога он представља у Сарајеву.
Драган Мектић - Фото: СРНА
Драган МектићФото: СРНА

И умјесто да се бави ревизијом пресуде против Србије, Мектић оштрицу окреће према Бањалуци, референдуму о Дану Републике, Милораду Додику и породици Сташе Кошарца.

Упоредивши ревизију бошњачке пресуде и референдум, министар Драган Мектић данас је у срцу Сарајева под ноге бацио легитимну одлуку Народне скупштине Републике Српске о референдуму и Дану Републике. Поносан је Мектић што није изашао на, како је рекао "приватни" референдум Милорада Додика, заборављајући притом да су тај исти референдум подржали и посланици СДС-а у Народној скупштини. Пошто се посуо пепелом, оптужио је РТРС да обмањује јавност.

- Ја нисам помињао Дан Републике Српске, он није споран. Ви мени реците гдје је сада 9. јануар у Закону о празницима - рекао је Мектић.

На ово је наш колега Гвозден Шарац одговорио:"Погледајте члан 3.Б."

Док је Мектић одвратио:"Погледај ти, Гвоздене."

И опет је министар Мектић ушао неспреман у расправу са нашим новинаром Гвозденом Шарцом. Министру, овом приликом, показујемо и указујемо на Закон о празницима и 9. јанаур, али и Закон о Дану Републике. 

А онда се Мектић обрушио на Сташу Кошарца, из СНСД,  који је јуче позвао предсједника СДС-а да затражи Мектићеву смјену због ставова о реферндуму. У препознатљивом стилу, као и када је прије годину дана вријеђао новинарке РТРС-а, Мектић је поново ушао у приватне животе.

- Предложио бих грађевинарима да један дио писоара спусте за 50 центиметара, а друго он је тренутно први на бранику отаџбине. А колико ја имам информације, ту борбену готовост тренира у породици, а и технички се опрема купио је џипа - навео је Мектић.

С овом изјавом "министар за породицу и борилачке вјештине" Драган Мектић који се опробао и у вођењу новогодишњег програма, несумњиво је прешао сваку границу доброг укуса. Многи политичари, па и Кошарац који је у политици двије деценије, каже да се свега и свачега нагледао и наслушао, али да је Мектић - ван конкуренције.

- С обзиром на то, да је Мектић изнио неистине, ја ћу тражити заштиту суда и нека суд утврди чињенице. А кад је породица Мектића у питању, желим им хармонију, срећу и здравље - поручио је Кошарац.

Кошарац је оцијенио да је Мектић примитивним иступом још једном потврдио да је недостојан функције коју обавља. Након свега, руководство СДС-а никад се није оградило, а ни оптужило иступе Драгана Мектића. Увијек су кривца проналазили на другој страни, попут новинара наше куће.