latinica  ћирилица
20/02/2017 |  15:57 ⇒ 16:37 | Аутор: РТРС

У старом телевизору пронашли 100.000 долара

Сви знамо шта можемо да нађемо у неком старом телевизору ,пластику жице, лампе итд. Ипак, један Канађанин је управо у ТВ-у сакрио велику суму долара коју је планирао поклонити својим потомцима...
Стари телевизор - Фото: www.nezavisne.com
Стари телевизорФото: www.nezavisne.com

Више од 100.000 долара у готовини пронађено је унутар старог телевизора, који се превозио у Онтарио због рециклаже у једну фабрику. Долари су се налазили у металној касици, а она је била сакривена у телевизору.

“Било је четири веће гомиле новца и знао сам да је у питању позамашна сума“, рекао је Рик Дешампс, руководилац фабрике за рециклажу.

Дешампс је похвалио своје раднике, рекавши да су поступили поштено тиме што су пријавили кутију надређенима у фабрици, а затим и надлежним властима.

Заједно са новцем у кутији су се налазили и документи, који су полицију одвели до 68-годишњег власника телевизора, који је рекао да је телевизор поклонио свом пријатељу још прије тридесет година, али је изгледа заборавио да је новац унутра.

Он је тада имао план да чува паре, како би их као насљедство дао својим потомцима. Када се пријатељ ослободио старог ТВ-а и бацио га у смеће, није ни слутио да се у њему крило право мало богатство од 100.000 долара.

Сада када је новац нашао пут до свог правог власника, полиција је имала само један савјет за њега, да новац убудуће ставља на рачун у банци.

Извор: Независне новине