latinica  ћирилица
20/02/2017 |  15:47 | Аутор: РТРС

Република Српска на сајмовима туризма и вина у Београду

Република Српска представиће своју туристичку понуду на 39. Међународном сајму туризма и 8. Међународном сајму вина Беовајн 2017, с акцентом на авантуристички туризам, еко-етно понуду и бањске центре.
Сајам туризма у Београду - Фото: РТРС
Сајам туризма у БеоградуФото: РТРС

Представништво Републике Српске у Србији и Туристичка организација Српске и ове године су припремили одличну понуду и богат програм на сајму туризма, који ће бити одржан од 23. до 26. фебруара на Београдском сајму, саопштено је из Представништва Републике Српске у Београду.

Истовремено, у организацији Представништва у хали Два Београдског сајма, Република Српска ће представити своје најуспјешније винаре и виноградаре на 8. међународном сајму вина Беовајн 2017.

С обзиром на то да је Сајам туризма својеврсна најава промоције предстојеће понуде у прољетним и љетним мјесецима, акценат ће бити стављен на понуду авантуристичког туризма Српске /рафтинг, планинарење и параглајдинг/, еко-етно понуду, бањске центре, националне паркове.

Понуда ће обухватити и туристичка дешавања и манифестације, које ће бити одржане у Српској, али ће бити заступљена и још актуелна понуда зимских туристичких садржаја планинских центара у Републици Српској.

На Сајму туризма биће представљене туристичке понуде општина и градова Републике Српске Бањалука, Приједор, Бијељина, Вишеград, Козарска Дубица, Лакташи, Власеница, Дервента, Зворник, Теслић, Билећа, Милићи, Бања Врућица, Шипово, Нови Град, Источно Сарајево, Бања Кулаши, Фоча, Сребреница.

Биће представљене туристичке агенције Републике Српске, Етно село "Станишићи", Рафтинг камп "Енцијан", "Витинка" Козлук, "Љекобиље" Љубиње, мљекара "Пађени", ресторан "Ловац" Бијељина, као и други туристички субјекти Републике Српске.

Представништво је обезбиједило репрезентативан штанд на сајму вина Беовајн 2017, на коме ће се из Републике Српске представити Подруми манастира Тврдош, Подруми "Вукоје", Винарија "Јунгић", Вински подруми "Анђелић", Подрум вина "Секуловић", Сеоско домаћинство породице Бањац, Вински подрум "Аћимовић" и Винарија "Руњевац".

Посјетиоци штанда имаће прилику да дегустирају најбоља и најквалитетнија вина из Републике Српске и да их купе по сајамским цијенама.

Представљање туристичких потенцијала Републике Српске и ове године биће пропраћено богатим културно-умјетнички програмом, промоцијама и гастро презентацијама.

На 39. Међународном сајму туризма у Београду земља партнер је Црна Гора, а први пут ће своју туристичку понуду представити Русија и Кина.

Извор: СРНА