latinica  ћирилица
20/02/2017 |  14:32 | Аутор: РТРС

Партизан: Свако нормалан осудиће напад на Евертона

Огласио се и ФК Партизан поводом расистичког напада на његовог играча Евертона на Бањици од стране навијача и Рада.
Расистички напад на Евертона  (Фото:StarSport) -
Расистички напад на Евертона (Фото:StarSport)

Бразилац је показао средњи прст "грађевинарима" на крају меча у недјељу, као одговор на мајмунске крике са трибина, а на његову реакцију су срдито реаговали и фудбалери Рада.

Партизан је осудио такво понашање истакавши да је "супротно историји и традицији нашег народа, клуба и опредјељења наших навијача".

Саопштење ФК Партизан преносимо у цјелости:

Утакмица између Фудбалских клубова Рада и Партизана, жељно очекивана у нашем клубу и код наших навијача, протекла је у коректној игри и понашању играча оба тима. Нажалост, на овај меч и побједу нашег клуба бачена је сјенка злонамјерним чином појединаца, или групе навијача, која је обезвриједила све напоре играча и клуба, да у фер и коректној борби дође до три бода на премијери прољећног дијела сезоне.

Овим путем ФК Партизан одлучно осуђује расистичко скандирање упућено нашем играчу Евертону, које је потпуно супротно опредјељењу и мишљењу огромне већине грађана Србије и свих навијача Партизана.

Оштро осуђујемо починиоце овог безумног чина, који није само расистички, већ представља и акт мржње према Партизану и свим грађанима Србије. Увјерени смо да ФК Рад ни на који начин није повезан са немилим сценама и вјерујемо да овај срамни догађај неће покварити наше спортско пријатељство. Фудбалски клуб Партизан ће учинити све, да се у сарадњи са надлежним органима, такво понашање трајно одстрани са спортских борилишта.

У ту сврху пружамо и пуну подршку једном од најбољих играча нашг клуба-Евертону, који је током боравка у Србији у протеклих годину дана освојио срца навијача, прије свега својим понашањем и односом према Клубу, саиграчима, обавезама. Свако ко је упознао Евертона, може да посвједочи да је ријеч о изузетној особи, породичном човјеку, који је готово у сваком интервјуу медијима истицао колико су он и његова породица срећни и задовољни животом и односом људи у Србији према њима. Тим прије, срамно понашање дијела навијача је за сваку осуду од стране свих нормалних људи у Србији.

ФК Партизан осјећа обавезу да се извини свима који су увријеђени и погођени расистичким скандирањем и још једном желимо да истакнемо да је та порука потпуно супротна историји и традицији нашег народа, клуба и опредељењу наших навијача.

Извор: Б92