latinica  ћирилица
20/02/2017 |  14:02 ⇒ 20:30 | Аутор: РТРС

У уторак прије подне ведро, а током дана наоблачење

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се прије подне очекује мало до умјерено облачно и сунчано вријеме, а током дана ново наоблачење са сјеверозапада.

Ујутро ће бити хладно уз слаб, а у вишим предјелима умјерен мраз, док ће око ријека и по котлинама бити пролазне магле, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће између минус шест и нула степени, на југу земље од нула до пет, а највиша дневна између седам и 13, а на југу до 16 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 13.00 часова: Бјелашница минус девет, Купрес минус два, Калиновик нула, Чемерно, Соколац и Иван-седло један, Гацко два, Сарајево четири, Хан Пијесак, Мраковица и Ливно пет, Мркоњић Град, Рудо, Шипово, Бугојно, Градачац, Сребреница и Тузла шест, Србац, Вишеград, Бијељина, Приједор и Јајце седам степени Целзијусових.

У Невесињу, Рибнику, Зворнику, Бањалуци, Добој и Санском Мосту измјерно је осам степени, у Билећи девет, Бихаћу, Дрвару, Неуму и Зеницу 10, Требињу и Мостару 11, те у Стоцу 12 степени Целзијусових.

Извор: СРНА