latinica  ћирилица
20/02/2017 |  13:52 | Аутор: РТРС

Заједничка сједница Влада Српске и ФБиХ 9. марта

Премијер Федерације БиХ /ФБиХ/ Фадил Новалић најавио је да је за 9. март планирана заједничка сједница влада Републике Српске и ФБиХ у Бањалуци.

Новалић је одржао састанак са холандским амбасадором у БиХ Јуријаном Краком, кога је упознао о плановима за интензивирање односа са Владом Републике Српске да би било настављено провођење циљева из Реформске агенде.

Новалић је указао на опредјељење Владе ФБиХ за провођење циљева из Реформске агенде која је у фокусу њеног дјеловања, те нагласио да не постоји резервна варијанта, саопштено је из Владе ФБиХ.

Федерална влада упутила је Парламенту ФБиХ неколико законских рјешења у складу са овим документом, а усвајањем девет закона који су у парламентарној процедури било би остварено више од 50 одсто циљева из Реформске агенде.

Новалић је навео да је то план за прву половину ове године, док ће током друге нагласак бити на антикоруптивном дјеловању и реформи јавне управе.

Обострано је усаглашено да треба наставити са спровођењем Реформске агенде, јер је то пут који БиХ приближава европским интеграцијама.

Крак је изразио задовољство што у БиХ постоје предани реформисти који желе да стање промијене на боље, а имају и знање да то учине, те да Холандија и даље подржава европски пут БиХ.

Извор: Срна