latinica  ћирилица
20/02/2017 |  10:18 | Аутор: РТРС

У Српској ове седмице углавном суво и топлије вријеме

У Републици Српској ове седмице очекује се углавном суво вријеме уз пораст температуре, а у ноћи са петка на суботу очекује се киша и пад температуре, изјавила је данас Срни метереолог у Републичком хидрометеоролошком заводу Милица Ђорђевић.
Вријеме - Фото: РТРС
ВријемеФото: РТРС

У Српској ће данас највиша температура бити од пет до 10 степени Целзијусових, на југу који степен више.

Сутра у јутарњим часовима очекује се слаб мраз, понегдје је могућа и магла, током дана благи пораст температуре уз више сунчаних интервала, а поподне и увече наоблачење у сјеверним подручјима које ће у вечерњим часовима донијети слабу кишу, углавном на подручју Посавине и Семберије.

Температура ће и даље бити у порасту, а најтоплије ће бити у Крајини, гдје ће достићи 15 степени Целзијусових.

Тренд раста температуре наставиће се и у сриједу и четвртак, 22. и 23. фебруара, до 18 степени Целзијусових, док ће јутра бити прохладна, понегдје са мразом.

У петак, 24. фебруара преовладаваће топло и вјетровито вријеме са јаким југом, који ће повремено имати и олујне ударе, уз постепено наоблачење.

Слаба киша ће најприје почети у јужним и западним предјелима, а на истоку ће бити сунчано. Крајем дана падавине ће јачати и киша ће захватити већину крајева.

До суботе ујутру, 25. фебруара, у већини предјела падаће киша, на планинама је могућ снијег, уз пад температуре, а у недјељу, 26. фебруара у већини крајева биће суво вријеме.

Извор: СРНА