latinica  ћирилица
18/02/2017 |  08:44 ⇒ 12:25 | Аутор: РТРС

Мокри и клизави коловози - возачи опрез

У Републици Српској и Федерацији БиХ, због слабог снијега у вишим и сусњежице у нижим предјелима, саобраћај се одвија по мокрим и клизавим коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Снијег на путу - Фото: СРНА
Снијег на путуФото: СРНА

У току је изградња вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој /дионица Бањалука-Прњавор/, због чега је петља "Маховљани" затворена за саобраћај, а возачи могу да користе петљу "Александровац".

Измијењен је режим саобраћања на магистралном путу Клашнице 1-Прњавор због регулисања улаза и излаза возила градилишта на магистрални пут, а која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор.

Због изласка механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, измијењен је режим саобраћања на регионалном путу Прњавор-Станари, секција Прњаворска петља.

На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице, због радова је измијењен режим саобраћања.

Због бушења и минирања терена на магистралном путу М-5, на дионци Рогатица-Устипрача, у мјесту Дуб долази до повремене обуставе саобраћања у трајању од пет до 15 минута.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и путу Р-476, дионица Укрина-Горња Вијака, возила због активираног клизишта саобраћају наизмјенично једном траком.

У ФБиХ возила саобраћају по мокром и мјестимично засњеженом коловозу.

Угаженог снијега има на планинским превојима Макљен /Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље/, Ланиште /Кључ-Босански Петровац/, Оштрељ /Босански Петровац-Дрвар/, као и на дионици Горјевац-Рипач.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Снијег на планинским превојима успорава саобраћај

На планинским превојима преко Романије према Хан Пијеску, као и на коловозима према Јахорини, задржава се снијег који пада од прошле ноћи, а из предузећа "Романијапутеви" апелују на возаче да возе опрезно.
Технички директор предузећа "Романијапутеви" Драган Булошчић рекао је Срни да су дежурне екипе на пунктовима, а посипачи на терену.

Он је потврдио да имају довољно возила, радника и абразивног материјала, тако да проблема у саобраћању за сада нема.

"Ми обавезно свако јутро обиђемо све дионице и бацимо со. На одређеним дионицама, као што су преко Романије према Хан Пијесаку и Јахорини, по потреби се и враћамо како би возила саобраћала без застоја", каже Булошчић.

У надлежности "Романијапутева" је одржавање и чишћење магистралних и регионалних путева у Сарајевско-романијској регији, и то од Лапишнице преко Подроманије до Хан Пијеска, од Вардишта до Чајнича, а међу приоритетима налазе се оба путна правца према Јахорини, преко Пала и Требевића.

Извор: СРНА