latinica  ћирилица
17/02/2017 |  21:17 | Аутор: РТРС

Куп Радивоја Кораћа: Партизан у полуфиналу

Екипа Партизана посљедњи је полуфиналиста Купа Радивоја Кораћа, пошто је без већих проблема савладала Дунав из Старих Бановаца у Нишу-80:60.
Кошарка - Фото: РТРС
КошаркаФото: РТРС

Црно-бијели су лако оправдали улогу апсолутног фаворита, члан Кошаркашке лиге Србије био је равноправан ривал само у првих десет минута игре, да би београдски састав већ до полувремена најавио сигуран тријумф.

Усљед мањих здравствених проблема првог тренера Александра Џикића, Партизан је са клупе предводио његов помоћник Ненад Чанак, док у саставу није било првог плејмејкера Вила Хечера, односно Френка Робинсона и Џамонта Гордона.

Ипак, да све не протекне само у знаку кошарке побринули су се навијачи Партизана, пошто су арбитри у два наврата прекидали сусрет због увреда упућених премијеру Србије Александру Вучићу и породици предсједника Црвене звезде Небојше Човића.

Због свега је још једном морао да реагује капитен црно-бијелих Новица Величковић, замоливши навијаче да навијају фер и спортски, па је сусрет убрзо настављен.

Црно-бијеле је до тријумфа предводио Михајло Андрић са 17 поена, Адин Врабац додао је 13, а Урош Луковић и Никола Танасковић по десет, с тим да је Танасковић имао и десет ухваћених лопти.

С друге стране, у екипи из Старих Бановаца највише се истакао Лазар Зорчић са 19 поена, док је једини преостали двоцифрени појединац био Немања Ненадић са 11.

Партизан ће у борби за финале играти са Мега Лексом, који је нешто раније такође рутински поразио Динамик, па ћемо у суботу од 21 час гледати репризу прошлогодишњег финала, док други полуфинални пар чине Црвена звезда и ФМП, а њихов дуел на програму је од 17 часова.

Куп Радивоја Кораћа:

Мега Лекс – Динамик 84:57

19.30 Партизан – Дунав 80:60

четвртак:

ФМП – Спартак 77:58
Звезда – Вршац 99:47

Полуфинала: субота 17 и 21х

Финале: недјеља 21х

Извор: Б92