latinica  ћирилица
17/02/2017 |  18:37 ⇒ 18:45 | Аутор: РТРС

Организатор "Егзита" нападнут у Загребу

Организатор "Егзита" Душан Ковачевић нападнут је у Загребу због српских таблица. У тренутку напада Ковачевић је био са супругом и двије бебе.
Душан Ковачевић (фото:Exit) -
Душан Ковачевић (фото:Exit)

Синоћ је у Загребу одржана прес-конференција на којој је најављен "Си стар фестивал", "Егзитов"фестивал који ће се одржати у Умагу.

На конференцији за новинаре био је организатор и оснивач и директор "Егзита", Душан Ковачевић, као и неколико његових колега из Новог Сада.

Али неколицина насилника је на улици примијетила српске регистрације на његовом аутомобилу, након чега је услиједио напад.

Ковачевић је за "Индекс" дао изјаву о синоћњем инциденту:

"Пошто смо имали неке обавезе у Умагу, повео сам цијелу породицу да спојимо посао и задовољство за викенд. С обзиром на то да смо ту ноћ спавали у Загребу, док смо се паковали да кренемо за Истру, ја сам био са супругом и двије мале бебе, једном од четири и другом од двадесет два мјесеца и док смо се паковали пришла нам је група од нека три-четири старија човјека од 40-ак година, видно алкохолисани и почели су псовати "мајку четничку" и говорили "како нас није срамота да долазимо у Загреб". Пришли су нам на неких пола метра и тражили реакцију и неки физички сукоб. Држао сам бебу у рукама у том тренутку. Жена и ја смо се само погледали, ћутали смо и чекали да се издивљају. Шта ћемо, ту су нам била мала дјеца. Сачекали смо да се издивљају, то је трајало неко вријеме и онда су отишли уз поруку да ако се вратимо средиће и нас и дјецу", рекао је Ковачевић за Индекс.