latinica  ћирилица
17/02/2017 |  17:49 ⇒ 17:50 | Аутор: РТРС

Подгорица: Мајке прекинуле протест, у сриједу састанак са министрима

Мајке са троје и више дјеце, које су протестовале због смањења надокнада у Црној Гори, прекинуле су протест у Подгорици након што им је из Владе обећано да ће их у уторак или сриједу примити црногорски министри рада и социјалног старања и финансија Кемал Пуришић и Дарко Радуновић.
Протест мајки из Црне Горе испред зграде Владе - Фото: ТАНЈУГ
Протест мајки из Црне Горе испред зграде ВладеФото: ТАНЈУГ

Жене су поручиле да ће се, уколико до тада не добију одговор, поново окупити и неће престати са протестима док не буде повучена одлука о смањењу накнада мајкама са троје и више дјеце, преносе црногорски медији.

"Уколико се накнаде не врате на старо, заказаћемо нови протест и зваћемо цијелу Црну Гору", поручила је представница мајки Жељка Савковић, која је позвала окупљене да се разиђу и навела да очекује да ће састанку наредне седмице присуствовати и премијер Црне Горе Душко Марковић.

Око хиљаду мајки којима су умањене накнаде за троје или више дјеце окупило се јуче у подне испред зграде Скупштине, а потом и Владе, тражећи повлачење Закона о смањењу накнада за мајке са троје и више дјеце. Њих око 100 преноћило је испред зграде Владе Црне Горе.

Извор: СРНА