latinica  ћирилица
17/02/2017 |  12:16 ⇒ 12:20 | Аутор: РТРС

Денис Киф отворио филмски фестивал "Play UK" у Београду

Добродошлицом свима који су дошли да погледају модерне британске филмове у простору који је познат као кућа доброг филма, Денис Киф, британски амбасадор у Београду отворио је Фестивал новог британског "Play UK" у Културном центру Београда.
Денис Киф отворио филмски фестивал "Play UK" у Београду (Фото: Британски савет) -
Денис Киф отворио филмски фестивал "Play UK" у Београду (Фото: Британски савет)

У Културном центру Београда том приликом је отворена изложба „Трејспотинг: Шта сте радили ових 20 година“ аутора Маје Медић и Стефана Арсенијевића. Потом је приказан филм Трејспотинг 2, наставак култног британског филма.

Британски амбасадор је истакао како су му колеге причале о многим важним филмским оставрењима која су приказана у Дворани Културног центра Београда.

„Публика Фестивала ауторског филма у Београду имала је прилике да види филм Ја, Данијел Блејк Кена Лоуча. Очекујемо да фестивал 'Play UK' настави у истом стилу и успе да одговори високим критеријумима београдске публике у години када обележавамо 108 година дипломатских односа са Србијом“, истакао је Денис Киф.

Десет остварења савремене британске филмске продукције видјеће публика у Београду, Призрену, Тирани, Сарајеву, Скопљу и Подгорици.