latinica  ћирилица
17/02/2017 |  12:00 ⇒ 12:12 | Аутор: РТРС

Покушај дискредитовања Свјетског купа

Руска Амбасада у Лондону саопштила је данас да је циљ новог документарног филма британске медијске куће Би-Би-Си о руским фудбалским навијачима под називом "Руска хулиганска армија" дискредитовање Русије и предстојећег Свјетског првенства чији је она домаћин.
Свјетско првенство 2018. - Фото: Screenshot
Свјетско првенство 2018.Фото: Screenshot

"Филм који је снимала и емитовала екипа другог канала Би-Би-Сија прилично је шокирајући. Стиче се утисак да је циљ сијање страха у британском друштву и упозорење навијачима да не иду у Русију", наводи се у саопштењу Амбасаде.

У саопштењу се истиче да је документарни филм заснован на "монтираним снимцима" сукоба у којима су учествовали "насилни руски навијачи" у француском граду Марсеју.

"Творци филма са државног британског канала добро су се потрудили да дискредитују Русију и предстојећи Свјетски куп", наводи се у саопштењу и додаје да је таква кампања вођена и пред почетак Зимских олимпијских игара у Сочију 2014. године.

Амбасада Руске Федерације у свом саопштењу напомиње да "људи склони насиљу постоје у сваком друштву".

"Ту нема изузетака и то се види из претходних Европских првенстава. У Русији је главни приоритет осигурање безбједности на Свјетком купу, на основу искустава других европских држава", закључује се у саопштењу.

Извор: СРНА