latinica  ћирилица
17/02/2017 |  10:43 ⇒ 10:44 | Аутор: РТРС

Да ли Бекер жели да буде тренер Федерера?

Борис Бекер, бивши тренер Новака Ђоковића, све чешће говори о Роџеру Федереру, због чега страни медији већ пишу нове теорије.
Роџер Федерер и Борис Бекер - Фото: Screenshot
Роџер Федерер и Борис БекерФото: Screenshot

"Тренирање долази природно, наравно да бих волео да се поновом бавим тим послом, али желим да будем укључен и у коментарисање на телевизији или нечему што има везе са тенисом", рекао је Бекер на констатацију да је млади Александер Зверев изјавио да би волио да му легендарни сународник буде на челу тима.

Борис је у посљедњих неколико дана дао више интервјуа које се тичу Роџера Федерера, због чега специјализовани портали посвећени тенису све гласније пишу о могућој сарадњи двојице великана.

Послије раскида сарадње са Ђоковићем, Бекер се вратио на Евроспорт на којем је био коментатор овогодишњег Аустралијан опена – Швајцарац је побиједио Рафаела Надала у финалу и освојио 18. Гренд слем трофеј.

"Освојити 18 Гренд слемова је огроман успјех. Ко то може да уради? Али Федерер је учинио да то изгледа тако лако и без напора. Његова елеганција и класа у остваривању тог резултата је нешто што неће много спортиста моћи да понови у будућности", истакао је Бекер.

Он је навео да је сада само небо граница за Роџера.

“Прије неколико мјесеци се постављало питање када ће Новак стићи и престићи Федереров рекорд на највећим турнирима, а сада се то питање промијенило у "да ли ће уопште успјети";. Мислим да Надал и Новак могу да стигну Роџера, али он и даље наставља. Што више буде побјеђивао, то ће више желети да игра. Врхунски тенис је много више ментална снага него тренутна форма. Зрелост играча је веома важна“.

Федерер већ годинама ради са Северином Лутијем, који је у исто вријеме капитен швајцарске Дејвис куп репрезентације, док је од старта 2016. године у тиму и Иван Љубичић.