latinica  ћирилица
17/02/2017 |  08:02 | Аутор: РТРС

Магла у Семберији, поледица у планинским крајевима

На свим путевима у Републици Српској саобраћај се одвија без застоја, магла смањује видљивост на подручју Семберије, а слабије магле има и на подручју Добоја, док је поледица, због мраза, могућа у вишим планинским крајевима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Снијег, поледица - Фото: СРНА
Снијег, поледицаФото: СРНА

На дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз, посебно на путним правцима Карановац-Кнежево-Угар, Карановац-Црна Ријека-Мркоњић Град, Сарајево-Фоча, Фоча-Шћепан Поље, Вишеград-Устипрача-Рогатица и Вишеград-Бродар-Рудо.

На релацији Приједор-Брод данас од 4.00 до 12.00 часова у полицијској пратњи кретаће се вангабаритни превоз, па из Ауто-мото савеза Српске упозоравају возаче да буду опрезни и поштују упутства лица из пратње.

Због теренских инжењерско-геолошких радова на дионици регионалног пута Карановац-Митровићи до 20. фебруара саобраћаће се једном траком наизмјенично, од 7.00 до 17.00 часова.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћа се без застоја, по мјестимично влажним коловозима.

Због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, петља "Маховљани" затворена је за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице /локалитет Маховљанске петље/, од 23.00 до 5.00 часова саобраћај ће бити обустављан у трајању до 30 минута, највише четири пута.

Измијењен је режим саобраћања на магистралном путу Клашнице један-Прњавор због регулисања улаза и излаза возила градилишта на магистрални пут, а која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор.

Режим саобраћања, због радова, измијењен је и на регионалном путу Прњавор-Станари, секција Прњаворска петља, те на путу Брчко-Лончари, у насељу Горице.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб актуелне су повремене обуставе саобраћаја до 15 минута, у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном траком, наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Федерацији БиХ на дионицама у котлинама и уз ријечне токове централних и сјеверних крајева, као и у источним крајевима на дионицама у вишим предјелима, мјестимично је смањена видљивост због магле.

На путевима у тим подручјима и коловоз је влажан, па је неопходна опрезнија вожња, уз обавезно држање одстојања између возила.

На дионицама које пролазе кроз усјеке могући су ситнији одрони земље или камења, посебно на путним правцима Сарајево-Фоча, Јајце-Црна Ријека, Бугојно-Нови Травник, Горњи Вакуф-Прозор, Коњиц-Мостар и Турбе-Кнежево.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Током дана очекује се повремено успорен саобраћај на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања због радова који још трају на подручју Хрватске.

Извор: СРНА