latinica  ћирилица
16/02/2017 |  22:13 | Аутор: РТРС

Радоњић: Ситуација је прилично тешка

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да велики број повреда његових кошаркаша отежава ситуацију.
Дејан Радоњић (Фото: MN Press) -
Дејан Радоњић (Фото: MN Press)

Он је додао да су минималне шансе да Нејт Волтерс и Милко Бјелица буду спремни за полуфинале Купа Радивоја Кораћа.

"Ситуација је прилично тешка. Видјећемо сутра, али су минималне шансе да у суботу рачунамо на било кога од њих", рекао је Радоњић новинарима послије утакмице против Вршца у Нишу.

Звезда се пласирала у полуфинале Купа Радивоја Кораћа, пошто је лако и убједљво са 99:47 побиједила Вршац. Противник у борби за финале биће јој ФМП. Црвено-бијели су били ослабљени неиграњем Волтерса и Бјелице, као и Немање Дангубића, који није допутовао на завршни турнир у Ниш.

"Волио бих да они буду здрави. Чека нас још оволико утакмица колико смо одиграли до сада", казао је Радоњић и додао да ће се о стању повреде Дангубића више знати од понедјељка.

Радоњић је навео да су утакмица између Звезде и Вршца, односно ФМП-а и Спартака, показале разлику у квалитету екипа које играју регионално и домаће такмичење.

"Одиграли смо одговорно, али ме занима како ћемо изгледати против ФМП-а, који сигурно представља квалитетног противника. Тек ћемо да видимо како стоје ствари", казао је Радоњић.

Тренер Звезде није желио много да говори о наредном ривалу у Купу.

"Ради се о квалитетном противнику са много младих играча", рекао је Радоњић. Кошаркаш црвено-бијелих Петар Ракићевић рекао је да је задовољан игром и резултатом против Вршца.

"Успјели смо да наметнемо ритам, као што смо и жељели. Контролисали смо цијелу утакмицу и већ у првој четвртини направили двоцифрену предност. Најбоље могуће смо распоредили минуте. Окрећемо се сљедећем противнику", рекао је Ракићевић.

Тренер Вршца Владимир Ђокић честитао је Звезди и рекао да су његови кошаркаши превише поштовали ривала и да су били уплашени.

"Били смо импресионирани амбијентом и јачином противника. Очекивали смо ипак мало другачију утакмицу, али се од прве секунде осјетио квалитет Звезде. Било је мало и ружно, али не замјерам својим играчима, можда само на превеликом респекту према противнику и страху. Тешко је играти против овако јаке и моћне Звезде", рекао је Ђокић.

Он је навео да је његова екипа заслужила пораз, али не са тако убједљвом разликом.

Такодђе, Ђокић је пожелио Звезди пуно успјеха у Евролиги, док је навео да ће његов тим учинити све да остане међу прве четири екипе у Кошаркашкој лиги Србије.

Кошаркаш Вршца Милош Савовић честитао је Звезди на побједи.

"Утакмицу смо почели са великим респектом према Звезди, да не кажем уплашено и зато је дошло до лоше игре. Пожелио бих Звезди срећу у даљем такмичењу" рекао је Савовић.

Полуфинална утакмица измедју Звезде и ФМП-а играће се у суботу од 17.00 сати.

Извор: Б92