latinica  ћирилица
16/02/2017 |  19:12 ⇒ 17/02/2017 | 12:07 | Аутор: РТРС

Кандидатура Томислава Николића уздрмала Србију (ВИДЕО)

Тема дана у Србији је најава кандидатуре Томислава Николића за предсједника. Ову вијест у Предсједништву Србије нису ни потврдили, а ни демантовали. Ћути и Александар Вучић, кога би Главни одбор СНС-а, према најавама, сутра требало и званично да кандидује за предсједника.
Томислав Николић - Фото: ТАНЈУГ
Томислав НиколићФото: ТАНЈУГ

Два кандидата из исте странке - Вучић и Николић! Бурна реаговања из врха СНС-а! Николић дијели Србију. Ко је западни, а ко руски човјек? Пребројавају се одбори, ко кога подржава.

Из кабинета актуелног предсједника за "Спутњик" саопштавају: Томислав Николић не жели подјеле. Очекује да ће са Вучићем постићи договор у интересу Србије.

- Вијест о кандидатури искоришћена је да би појединци Николића сврстали уз непријатеље Србије, Вучића и СНС-а - наводи савјетница предсједника Станислава Пак.

Николић за "Курир" поручује: "Нема одлуке, док не постигне договор са Вучићем".

- Ја и даље чекам договор са Александром Вучићем. Прије тога нећу донијети никакву одлуку и својим изјавама нећу никога да стављам пред свршен чин. Тако сам обећао и никада не газим своју ријеч, мада је јасно да се СНС понаша као да нема времена да сачека договор и заједничку изјаву коју смо обећали грађанима. Овако се понашам зато што волим Србију а не власт - рекао је Николић.

Станислава Пак сматра да Николића и Вучића нико не може да посвађа, а да је објављивање ове информације, каже, показало да то многи једва чекају. И потпредсједница Владе Србије, функционер СНС-а Зорана Михајловић, не жели да вјерује да ће се Николић окренути против Србије.

- Ако је тачно да ће се Николић кандидовати на изборима, то бих вољела да чујем лично од Николића. Не желим да вјерујем да ће се окренути против Србије, СНС-а и Александра Вучића. Ако је ово тачно, онда је ово покушај Николића да подијели СНС и помогне опозицији да побиједи, али тај покушај неће успјети - рекла је Михајловићева.

Војислав Шешељ кандидат радикала за предсједника, сматра да ће у други круг проћи Вучић и он, а да Николић нема шансу да добије поновно повјерење грађана. Шешељ тврди да Николић има упориште у Мирославу Мишковићу и западним факторима.

- Иако је он непрекидно покушавао да се прикаже као руски човјек у српској политици, ми смо непрекидно наговјештавали да он има и везе са Западом и да на основу њих дјелује. Наравно, не може се назвати руским чов,еком неко ко каже да је Крим саставни дио Украјине - истиче Шешељ.

За Ивицу Дачића, вијест о Николићевој кандидатури, ако је тачна, подршка је плејади кандидата који су против Вучића, а кога безрезервно подржавају у Покрету социјалиста.

- Ако се Николић заиста кандидује и тако сврста на страну /Саше/ Јанковића и /Вука/ Јеремића, онда ће бити јасно да Вучића издају политичари, али да уз њега остаје Србија - сматра Александар Вулин, предсједник Покрета социјалиста Србија.

Потпредсједник Српске напредне странке Милош Вучевић изјавио је вечерас да је Предсједништво странке "одбило понуду коју је Томислав Николић упутио Александру Вучићу", а тиче се предсједничких избора.

Предсједништво СНС-а једногласно је одлучило да кандидат ове странке на предсједничким изборима буде лидер СНС-а Александар Вучић. 

Свих 185 одбора Српске напредне странке на својим сједницама дало је једногласну подршку кандидатури Александра Вучића за предсједника Србије. Сједнице ових одбора одржане су с циљем припреме сутрашње сједнице Главног одбора СНС-а, на којој ће коначно бити одлучено о Вучићевој кандидатури.