latinica  ћирилица
16/02/2017 |  18:48 ⇒ 19:39 | Аутор: РТРС

"Вучић нема намјеру да зове Николића"

Комуникација између премијера Александра Вучића и предсједника Томислава Николића пукла је од синоћ, када је незванично објављено да ће се Николић кандидовати за предсједника Србије против Вучића. Према сигналима који стижу из два кабинета, чини се да нема назад.
Томислав Николић и Александар Вучић (архив) - Фото: Novosti.rs
Томислав Николић и Александар Вучић (архив)Фото: Novosti.rs

Како сазнаје Блиц, послије сусрета на јучерашњем пријему поводом прославе Дана државности Вучић и Николић више нису комуницирали. А и том приликом су разговарали само куртоазно.

Николићева одлука да се ипак кандидује је шокирала све у Немањиној 11, укључујући и премијера. Иако је било назнака да се неће предати без борбе, Николић није наговјештавао да је расположен за отворени рат против Вучића.

Сада се контакт "политичког оца и сина" своди на писмо које је Николић прије два дана упутио Вучићу, а у којем је навео шта све тражи од предсједника СНС да би се повукао из изборне трке.

"Николић је тражио све оно што је својевремено, како он то тумачи, препустио Вучићу. Мјесто премијера и странку", каже саговорник Блица који је имао увид у писмо.

Како сазнаје Блиц, Вучића је погодио Николићев гест и то што није најприје њему саопштио одлуку о кандидатури. Према тврдњама извора из Владе, "Вучић нема намјеру да позове Николића", а како су се повјерили у његовом окружењу "и не очекује Николићев позив", јер га "више не занима".

Како сазнаје РТС, Александар Вучић ће у петак присуствовати сједници Главног одбора СНС.

Извор: Блиц/РТС