latinica  ћирилица
16/02/2017 |  18:15 ⇒ 19:37 | Аутор: РТРС

Изетбеговић након састанка у Предсједништву БиХ изигнорисао новинаре

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић је, након петочасовног састанка у Предсједништву БиХ у вези са евентуалном ревизијом пресуде по тужби БиХ против Србије, напустио зграду ове институције, али није желио да се обрати окупљеним новинарима.

Изетбеговић се данас у Сарајеву састао с правним експертима на консултацијама пред одлуку и покретању ревизије пресуде, јавили су федерални медији.

Раније је најављено да би сутра у сарајевској Вијећници требало да буде одржано савјетовање о подношењу захтјева за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије.

Овај састанак и поступке одређеног броја бошњачких политичара предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић и замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Младен Босић јуче су оцијенили као опасност од урушавања уставно-правног поретка БиХ, а све на штету интереса Републике Српске и српског народа у БиХ.

"Врло је јасно да у име БиХ одлуке могу доносити само институције БиХ, а не никакве паралелне институције", констатовао је Иванић.

Он је истакао да је "стање забрињавајуће", тим прије јер је нелегално и антиуставно дјеловање и паралелних институција у невладином сектору који је под контролом бошњачких структура у Сарајеву.

Извор: СРНА