latinica  ћирилица
16/02/2017 |  15:49 | Аутор: РТРС

Радојичић: Примарни интерес града је заштита својине

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић истакао је да је примарни интерес града заштита својине, а да полиција треба да истражи да ли је неко нешто скривио.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

"Интересује ме да Град заштити своју имовину и положај, а други је задужен и прима плату да врши истрагу, ако је неко направио кривично дјело", рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци на питање да ли ће поднијети кривичну пријаву против досадашњег замјеника правобраниоца у Бањалуци Мирка Стојчиновића.

Он је додао да не треба очекивати да ће се градоначелник, између осталог, бавити истраживањем, нити га то интересује.

Радојичић је навео да је примарни интерес града заштита својине, као и да је небитно ко је персонално правобранилац, а ко замјеник са сједиштем у Бањалуци.

"За нас је битно да ради свој посао, да има комуникацију са градом, јер је обавезан заступати град", појаснио је Радојичић.

Говорећи о потенцијалној замјени локације за изградњу тржног центра у овом граду, он је појаснио да је покренут поступак измјене неколико регулационих планова који обухватају градску зону, као и да Град разговара са инвеститорима о заједничком интересу да се замијене локације.

"За сада постоји спремност обје стране, у начелу постоји интересовање за договор о замјени локације за парк и централно спомен-обиљежје за неку другу локацију која је у власништву града и која је имовински чиста", појаснио је Радојичић.

Он је истакао да на великом дијелу Паскулине циглане, која је потенцијална локација за измјештање изградње тржног центра, Град има своје укњижено власништво.

Осврћући се на рефинансирање градског дуга, градоначелник је рекао да је у току међународни тендер за избор најповољнијег понуђача за рефинансирање градског дуга у износу од 73 милиона КМ који је отворен до 31. марта.

"Циљ је да се сада велико оптерећење на годишњем нивоу које износи и до 22 милиона КМ распореди на десетогодишњи период, са годишњим отплатним планом од 11 милиона КМ. Тиме бисмо у градском буџету ослободили знатна средства за друге комуналне, инфраструктурне и развојне намјене“, појаснио је Радојичић.

Он је додао да Град има контакте са доста финансијских институција.

Извор: СРНА