latinica  ћирилица
16/02/2017 |  15:15 ⇒ 17:44 | Аутор: РТРС

Сарадња Бањалуке и Бихаћа примјер осталима у БиХ (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и његов колега из Бихаћа Шухрет Фазлић размијенили су данас мишљење о добрим праксама у два града које су у вези са комуналним службама и унутрашњом организацијом градских управа.
Градоначелници Бихаћа и Бањалуке Шухрет Фазлић и Игор Радојичић - Фото: СРНА
Градоначелници Бихаћа и Бањалуке Шухрет Фазлић и Игор РадојичићФото: СРНА

"Циљ састанка је да се упознамо са добрим праксама оба града, видимо ко је шта боље ријешио и шта ко може да предложи, те да учимо једни од других", рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци у паузи састанка са градоначелником Бихаћа.

Он каже да је до сада питао за добре праксе у Београду, Новом Саду, Загребу и Љубљани, те да то може чинити и када је ријеч о локалним заједницама у БиХ.

Радојичић је истакао да Бањалука и Бихаћ овим указују осталим локалним заједницама на потребу сарадње.

Он наводи да су локалне заједнице најближе у контакту са грађанима и да имају највише практичних проблема, те да је нелогично да Бањалука има интезивну сарадњу само са локалним заједницама ван БиХ.

"Сви имамо градове побратиме и пријатеље, при чему се узајамно посјећујемо, а најмање је до сада унутар БиХ било овакве врсте контаката", каже Радојичић и поручује да и друге локалне заједнице треба да остварују овакву врсту контакта.

Фазлић је истакао да ће два града настојати да успоставе сарадњу која би била на добробит њихових грађана.

"Циљ нам је да преузмемо једни од других добре праксе, али и да заједнички искористимо одређене прилике које нам се пружају и да кроз сарадњу дођемо до обостране користи", појаснио је Фазлић.

Током данашњег састанка договорена је и посјета Радојичића Бихаћу.

Извор: Срна