latinica  ћирилица
16/02/2017 |  08:18 ⇒ 08:22 | Аутор: РТРС

Бајерн побиједио Арсенал, Реал окренуо против Наполија

Фудбалери Бајерна убједљиво су на свом терену у Минхену савладали лондонски Арсенал резултатом 5:1, и тако направили велики корак ка пласману у четвтфинале Лиге шампиона. Нешто веће шансе у реваншу имаће Наполи против Реала, након што су Мадриђани славили у првом сусрету синоћ са 3:1.
Лига шампиона - Фото: Getty Images
Лига шампионаФото: Getty Images

Бајерн је током већег дијела сусрета на "Алијанц арени" био бољи ривал, са доминантиним посједом. Ипак, послије раног вођства које је донио Робен, Санчез је након промашеног пенала ипак био најспретнији у казненом простору и успио да савлада Нојера за 1:1 у 30. минуту. Но, у другом полувремену на терену је постојао само један тим, Бајерн.

Левандовски на почетку другог дијела, па Алкантара са два везана гола и Милер на самом крају меча успјели су да изазову велику радост код својих навијача, али и код тренера Анчелотија, док је Венгер поново "гутао кнедле" гледајући немоћ свог тима, прије свега оног дефанзивног дијела.

Меч у Мадриду пак почео шокантно за домаће, пошто је Инсиње већ послије осам минута на мајсторски начин донио предност Наполију.

Међутим, головима прво Бенземе у првом дијелу (19. минут), а потом и Кроса и Каземира у наставку меча, Реал долази до преокрета и солидне залихе пред гостовање на "Сан Паолу" у реванш мечу.