latinica  ћирилица
15/02/2017 |  16:00 | Аутор: РТРС

Радојичић: Нови правобранилац да штити градску имовину

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изразио је наду да ће нови шеф бањалучког Правобранилаштва много боље и ефикасније заступати град у бројним споровима у вези са градском имовином него што је то чинио досадашњи први човјек ове институције Мирко Стојчиновић.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

"Нас правобранилац не интересује по имену и презимену, него само да ради ефикасно и да штити градску имовину", рекао је Радојичић новинарима, након што је досадашњи шеф бањалучког Правобранилаштва Мирко Стојчиновић, заједно са главним републичким правобраниоцем Данијелом Новаковић поднио писмену оставку.

Коментаришући оставку Стојчиновића, чији је рад више пута јавно критиковао, Радојичић је нагласио да је примарни интерес Града ефикасно Правобранилаштво, које, према постојећем закону, и даље заступа Град у бројним поступцима у вези са милионима вриједним некретнинама и земљиштем.

Он је истакао да су градске власти незадовољне поступањем бањалучког Правобранилаштва у низу судских поступака, од спора у вези са власништвом над зградом у којој је Раднички универзитет, до земљишта Пољопривредне школе и објеката на Западном транзиту.

"У свим тим случајевима изостала је благовремена реакција бањалучког Правобранилаштва", оцијенио је Радојичић.

Он је додао да је основни интерес града да се заштити градска имовина, те да се питањем евентуалне кривичне одговорности Стојчиновића требају позабавити надлежне инстиуције.

Комисија за избор и именовање Народне скупштине Републике Српске прихватила је данас оставке главног правобраниоца Српске Данијеле Новаковић и замјеника правобраниоца у Бањалуци Мирка Стојчиновића.

Народна скупштина ће се о овим оставкама изјашњавати на крају 16. скупштинске сједнице, која је у току.

Извор: СРНА