latinica  ћирилица
15/02/2017 |  15:38 ⇒ 15:39 | Аутор: РТРС

Пандуревић: Посланици СДС-а неће присуствовати сједници

Шеф Клуба посланика СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Александра Пандуревић изјавила је да посланици ове странке неће присуствовати сједници Представничког дома док се сви у БиХ не уразуме.
Александра Пандуревић - Фото: РТРС
Александра ПандуревићФото: РТРС

"Нису стечени услови за сједницу и очекујемо да Предсједништво БиХ разјасни ову ситуацију. Бићемо у парламенту, не напуштамо институције, али нема услова за одржавање сједнице", рекла је Пандуревићева новинарима након сједнице Проширеног колегијума на којој је одбијен захтјев замјеника предсједавајућег Представничког дома Младена Босића да се одгоди сутрашња сједница Дома док не буде ријешено питање најављене ревизије пресуде по тужби БиХ против Србије.

Према њеним ријечима, најмањи проблем је најављени захтјев за ревизију тужбе.

"Тај ко је покушава предати може је 'окачити мачку о реп', јер то није акт ових институција. Није испуњен ниједан услов који би омогућио да дође до ревизије пресуде", истакла је Пандуревићева.

Она је оцијенила да је проблем што неко покушава бити Предсједништво БиХ.

"Бакир Изетбеговић није Предсједништво БиХ, није парламент и морамо спријечити појаву да се неко поставља изнад институција и изнад Устава", нагласила је Пандуревићева.

Она је затражила да се Предсједништво БиХ понаша у складу са Уставом, као и остале институције упозоривши да такво понашање може отворити највећу посдејтонску кризу унутар БиХ.

"Ако дође до кризе, не да нећете имати 100.000 радних мјеста него ћете имати 200.000 отпуштених, јер ћемо имати обустављање свих инфраструктурних пројеката за које су аплицирале Србија и БиХ, а који треба да отворе бројна радна мјеста у овој земљи", рекла је Пандуревићева.

Она је закључила да СДС не жели да учествује у "врзином колу" које је продуковао Бакир Изетбеговић.

Босићев захтјев да се одгоди сједница Представничког дома подржали су представници странака из Републике Српске, уздржан је био представник ХДЗ-а, док су представници осталих странака из Федерације БиХ били против.

Извор: СРНА