latinica  ћирилица
15/02/2017 |  15:31 ⇒ 15:32 | Аутор: РТРС

Брчко: Подржан Нацрт закона о допунама Закона на доходак

Влада Брчко дистрикта усвојила је данас одлуку о одобравању приједлога Нацрта закона о допунама Закона о порезу на доходак.
Влада Брчко дистрикта - Фото: РТРС
Влада Брчко дистриктаФото: РТРС

Директор Пореске управе Брчко дистрикта Миодраг Трифковић објаснио је да се допуне у том законском акту односе на увођење олакшице у вези с признавањем камате на узети кредит при куповини стамбеног објекта и то, како је прецизирао, када је ријеч о куповини прве непокретности.

Чланови Владе на данашњој сједници одобрили су смјернице за израду нацрта закона о измјени Закона о предшколском васпитању и образовању, као и смјернице за израду нацрта закона о измјенама Закона о образовању у основним и средњим школама у дистрикту.

Према ријечима шефа Одјељења за образовање Сенада Османовића, смјернице су усвојене како би се лакше ангажовала лица по основу уговора о привременим и повременим пословима.

"Важећа законска акта задала су Одјељењу велике проблеме када је у питању ангажовање лица и у пракси се нису показала као добра", навео је Османовић.

Усвојеним смјерницама лица са којим се закључује уговор о обављању привремених и повремених послова ангажују се са евиденција завода за запошљавање у БиХ.

Чланови брчанске извршне власти усвојили су данас и одлуку о давању гаранције за суфинансирање трошкова трансплантације бубрега лицу чији су иницијали Д.К. из Брчког, која је у складу са захтјевом Фонда здравственог осигурања дистрикта, у укупном износу од 28.859 евра.

Усвојена је и одлука о давању гаранције за суфинансирање лијечења, односно операције у Њемачкој лицу чији су иницијали А.Ч, у износу до 50.000 евра.

Извор: СРНА