latinica  ћирилица
15/02/2017 |  15:15 ⇒ 15:21 | Аутор: РТРС

У К. Дубици почела "Зимска школа за пољопривреднике"

У оквиру програма "Зимска школа за пољопривреднике" у општинској управи Козарска Дубица данас је почео низ стручних предавања за пољопривреднике са подручја те општине из различитих области.
Козарска Дубица - Фото: РТРС
Козарска ДубицаФото: РТРС

Организатор предавања је Одсјек за пољопривреду општине Козарска Дубица и Пољопривредна савјетодавна служба Приједор.

На данашњем предавању заинтересованим пољопривредницима представљен је асортиман сточне хране "Формофит" и хибриди са Института за кукуруз "Земун поље", док ће се остала предавања, према утврђеном распореду, одржавати до краја фебруара.

На стручном предавању су о карактеристикама хибрида говорили професор Живота Јовановић и Срђан Савић.

"Циљ предавања у оквиру програма `Зимска школа за пољопривреднике` је едукација пољопривредних произвођача, стицање нових знања у области производње, заштите и превенције пољопривредних култура и воћних засада, прије почетка сезонских радова у воћњацима и њивама", рекла је шеф Одсјека за пољопривреду у општини Козарска Дубица Бобана Ћибић.

Она је навела да, осим предавача, сваком предавању присуствују стручњаци из различитих области пољопривреде, а да је програм такве врсте први пут организован ове године са тенденцијом да се такав вид едукације за пољопривреднике организује и сваке наредне године у фебруару.

У организацији Пољопривредне савјетодавне службе Приједор сутра ће бити одржано предавање о болестима - крушкина бува и регулисање родности крушке, а осим најављених, биће одржани савјетовање из области узгоја лијеске и предавање о најзначајнијим болестима јабуке.

Из Одсјека за пољопривреду позивају све заинтересоване пољопривредне произвођаче да присуствују предавањима, а додатне информације о садржају и распореду предавања могу добити у том општинском одсјеку.

Извор: Срна