latinica  ћирилица
15/02/2017 |  15:01 ⇒ 18:26 | Аутор: РТРС

Фоча: Изложба карикатура Југослава Влаховића

У холу Средњошколског центра у Фочи данас је постављена изложба карикатура Југослава Влаховића, дугогодишњег илустратора-карикатуристе и некадашњег уредника недељника НИН.
Фоча: Изложба карикатура - Фото: СРНА
Фоча: Изложба карикатураФото: СРНА

Изложбену поставку свјетски цијењеног карикатуристе приредила је Математичка гимназија из Београда поводом обиљежавања свог јубилеја - 50 година постојања.

Помоћник директора Средњошколског центра Желимир Тројер каже да је изложба у Фочи наставак дугогодишње сарадње ове школе са Математичком гимназијом у Београду, захваљујући којој су раније фочански ученици излагали слике у тамошњој Галерији "Кулоар" и објављивали литерарне радове у часописима ове београдске школе.

- Мотив изложбе је математика, школа и образовање. На овим цртежима Влаховић користи тачке умјесто линија, што је специфична тачкаста техника - рекао је Тројер.

Он је напоменуо да је сарадња двије школе успостављена захваљујући професору Математичке гимназије Радивоју Благојевићу који је некада предавао у СШЦ Фоча.

Изложбу Југослава Влаховића, редовног професора на Факултету примењених уметности у Београду, аутора знака групе "Рибља чорба" и добитника више од 50 награда на најзначајнијим домаћим и међународним конкурсима карикатуриста, Фочаци ће моћи да погледају до 3. марта.

Извор: СРНА