latinica  ћирилица
15/02/2017 |  12:25 ⇒ 12:28 | Аутор: РТРС

Медијска сатанизација руши званичну Трампову политику

Оставка савјетника за националну безбједност Мајкла Флина, оптуженог да је преблизак са Москвом, представља посљедњи ударац америчких кругова који не желе никакво побољшање односа са Русијом, већ мјесецима врше снажан медијски притисак на предсједника САД Доналда Трампа.
Доналд Трамп - Фото: Screenshot/YouTube
Доналд ТрампФото: Screenshot/YouTube

Иако је Флин у више наврата јасно рекао да прије именовања није са Русима расправљао о санкцијама, свакодневни притисци и разне информације довели су до његовог одласка.

Притисак на Флина, највише медијски, увијек на основу наводних изјава појединих "неименованих америчких функционера", настављен је недоказаним тврдњама о транскриптима разговора који наводно показују да је тема санкција поменута за вријеме његовог разговора са амбасадором Сергејем Кисљевим.

Као насљедника, исти кругови који су радили на смјени Флина наводе бившег шефа ЦИА Дејвида Петреуса, који има веома оштре ставове према Русији.

Цијела Трампова администрација изложена је великим и непрекидним притисцима и оптужбама да сарађује тајно са Русима, па је и сам Трамп изнио очекивање да Русија врати Крим Украјини, што је Москва одмах у потпуности одбацила као било какву могућност.

Аналитички портали оцјењују да је Трамп суочен са до сада незабиљеженом синхронизованом медијском и политичком акцијом да промијени свој став према Русији, НАТО-у, ЕУ, као и све своје прокламоване спољнополитичке намјере.

Неки аналитичари наводе да ће након спољне политике услиједити и директан напад на самог Трампа у покушају да се он политички сасвим дестабилизује.

Извор: СРНА