latinica  ћирилица
15/02/2017 |  11:35 | Аутор: РТРС

Џордан посредовао, Оукли може да гледа Никсе (ВИДЕО)

Њујорк Никси укинули су доживотну забрану уласку у Медисон Сквер Гарден за Чарлса Оуклија, уз посредство Мајкла Џордана.
Чарлс Оукли - Фото: Getty Images
Чарлс ОуклиФото: Getty Images

Легендарни центар тима из 'Велике јабуке', који се никада није либио да каже шта мисли, поготово када је у питању вођење тима у ком је провео једанаест сезона, сукобио се са обезбјеђењем на мечу против Лос Анђелес Клиперса.

Некадашњем кошаркашу су послије жучне расправе и физичког насртаја на обезбјеђење стављене лисице и изведен је из хале.

"Долан је ово урадио", рекао је Оукли, мислећи на власника Никса Џејмса Долана, који је сједеи у близини, с којим није у добрим односима.

Већ сљедећег дана, Оуклију је заувијек забрањен улаз у МСГ, чак и са купљеном улазницом, иако је он био тај кога је обезбјеђење малтретирало, прије него што је био принуђен да реагује.

 

Ипак, послије великог притиска јавности и интервенције комесара НБА лиге Адама Силвера, односно 'Његовог летећег височанства', некадашњег Оуклијевог саиграча из Чикаго Булса.

"Потресно је видјети овакву ситуацију унутар НБА породице. Како бисмо наставили напријед, састали смо се – Џим Долан, Чарлс Оукли и ја, а телефоном се у наш разговор укључио и Мајкл Џордан. Обема странама је био изузетно жао због свега што се догодило, свјесни да је дошло искључиво до негативног утицаја на имиџ Никса. Такође, обојица су изразили жељу да се господин Оукли поново нађе у Медисон Сквер Гардену у најскорије вријеме", рекао је Силвер.

Међутим, Оукли истиче да уопште није важно то да ли он смије или не смије да уђе у Гарден, захтијевајући да се власници клуба извине навијачима.

"Није ствар у томе да ја смијем да уђем у Гарден, већ су у питању навијачи. Тражим да се извини навијачима, што сам и рекао комесару Силверу", рекао је Оукли за ЕСПН.

Извор: Б92