latinica  ћирилица
15/02/2017 |  11:03 | Аутор: РТРС

Бошњачки чланови подржали допуну Закона о управи

Уставноправна комисија Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ данас је у Сарајеву гласовима присутних бошњачких чланова и без иједног гласа подршке хрватских и српских чланова подржала принципе Приједлога закона о допуни Закона о управи, чији је предлагач посланик СББ-а Дамир Арнаут.
Сарајево - Парламент БиХ - Фото: РТРС
Сарајево - Парламент БиХФото: РТРС

Арнаут је подсјетио да Представнички дом није прихватио ранији негативан извјештај Уставноправне комисије на предложени закон, због чега је он враћен Комисији на поновно разматрање.

"Ријеч је о минималној допуни којом се уводи санкција за непоступање органа управе по захтјевима, закључцима и питањима Парламентарне скупштине БиХ", рекао је Арнаут наводећи да такве санкције већ постоје за непоступање органа управе по захтјевима бројних других правних и визичких лица.

Он је додао да је Савјет министара на приједлог Министарства правде БиХ дао позитивно мишљење на предложени закон.

Никола Ловриновић из ХДЗ-а става је да питање које се третира Арнаутовим Приједлогом закона о доупни Закона о управи треба ријешити измјенама и допунама пословника Парламентарне скупштине, због чега је тражио повлачење овог закона.

За принципе предложеног закона била су три члана комисије, два су била против и један суздржан.

Комисија је данас усвојила Извјештај о примјени Јединствених правила за израду правних прописа у институцијама БиХ, који је сачинило Министарство правде БиХ.

Усвојен је и извјештај којим се тражи да Законодавно правни сектор достави мишљење, како би са извјештајем било разматрано на сутрашњој сједици Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Извор: СРНА