latinica  ћирилица
15/02/2017 |  09:55 ⇒ 12:32 | Аутор: РТРС

Вехабије из Граничне полиције БиХ колективно на боловању због "бријања браде"

Одредбе Правилника Граничне полиције БиХ према којима се припадницима ове полиције забрањује ношење браде "тешко" су погодиле припаднике и симпатизере вехабијског покрета у Граничној полицији, који су његовим ступањем на снагу колективно отишли на боловање, пише "Еуроблиц".
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

"У Граничној полицији годинама постоји проблем све већег броја присталица и сљедбеника вехабијског покрета који су запослени на граничним прелазима. Директор Граничне полиције Зоран Галић одлучио је крајем прошлог мјесеца да ријеши овај проблем и донесе нови правилник о прописаном изгледу граничног полицајца", навели су извори овог листа.

Српски и хрватски гранични полицајци годинама су слали бројне дописе Галићу у којима су тражили увођење реда у служби, указујући на проблем све већег броја граничних полицајаца који су присталице радикалних исламистичких покрета.

Галић је рекао за "Еуроблиц" да му је познато да су нови правилник и инструкције о личном изгледу полицијских службеника изазвали незадовољство код једног броја граничних полицајаца који јавно практикују исламску вјеру.

"Чуо сам да су слали и некакве дописе у којима се жале на вјерску дискриминацију. Вјерујте да ме то уопште не интересује. Правилник ће остати на снази и готова прича", поручио је Галић.

Извор: Срна