latinica  ћирилица
15/02/2017 |  09:02 | Аутор: РТРС

Москва негира инциденте изнад Црног мора

Руско Министарство одбране негирало је данас било какве неуобичајене инциденте или сусрете са америчким разарачем у Црном мору за које је Пентагон оптужио Москву.
Руска авијација (Фото: Press service of the Russian Defense Ministry) -
Руска авијација (Фото: Press service of the Russian Defense Ministry)

"Није било инцидената у вези са прелетом руских војних авиона у близини америчког разарача `портер`. Сви наши летови обављају се изнад неутралних вода Црног мора у складу са међународним и безбједносним регулативама", истакао је генерал-мајор руске војске Игор Конашенков.

Генерал Конашенков је изразио изненађење да је америчка војска зачуђена због руских борбених авиона тако близу границе Руске Федерације.

"Ако је амерички разарач, како то тврди званични Пентагон, вршио редовну патролу у близини Русије на више десетина хиљада километара од сосптвених обала, чудно је да су изненађени редовним летовима наших авиона изнад Црног мора", нагласио је генерал Конашенков.

Портпарол америчке команде за Европу Дени Хернаљндез јуче је изјавио да су руски војни авиони у три наврата 10. фебруара пришли превише близу разарачу "Портер" у Црном мору.

Извор: СРНА