latinica  ћирилица
14/02/2017 |  22:20 | Аутор: РТРС

"Побједе нису ексклузивно право Новака и Ендија"

Бивши тренер Новака Ђоковића Борис Бекер рекао је да је Аустралијан опен прави доказ да ће 2017. година бити много другачија од претходне.
Борис Бекер (фото: www.gala.de) -
Борис Бекер (фото: www.gala.de)

Бекер је истакао да Ђоковић и Енди Мареј неће бити толико доминантни и да ће се Роџер Федерер и Рафаел Надал много питати.

"Рафа Надал и Роџер Федерер су Ендију Мареју и Новаку Ђоковићу послали сигнал да су се вратили. Надал је сада фаворит на Ролан Гаросу, већ је показао за шта је све способан. Њихово финале је било сјајно и отишло је у пети сет-као у најљепшем роману. Нико није очекивао да ће се њих двојица борити за титулу. Дошли су послије повреда и имају више од 30 година. Федерер је заслужио да побиједи јер је на крају био храбрији", рекао је Бекер.

Прошла сезона у потпуности је припала двојици првопласираних играча на АТП листи – Бекер сматра да је ситуација сада много другачија.

"Сада Енди и Новак знају да неће све бити лако у 2017, да побједе неће бити њихово ексклузивно парво. Сада је ту опет група од четворице-петорице тенисера, ако укључимо и Вавринку. Одлично је за тенис што се Рафа вратио, још није дошао до врхунца", додао је Нијемац који не сматра да ће се Рафа растати са стрицем Тонијем.

Упркос раскиду сарадње са српским играчем, њих двојица су остали у добрим односима.

"И даље смо добри пријатељи и често разговарамо", закључио је Нијемац.

Извор: Б92